praktisch

BEREIKBAARHEID

Reep 4, 9000 Gent

De ligging van Sint-Bavohumaniora in centrum Gent maakt de school goed bereikbaar via allerlei manieren van vervoer.

met de fiets

De school is vlot bereikbaar met de fiets. We beschikken over een ruime fietsenkelder die wordt afgesloten tijdens de schooluren. Op die manier kun je je fiets veilig achterlaten.

met de tram of bus

Je kan er voor kiezen om met het openbaar vervoer naar school te komen. Er is een brede waaier aan tram- en busverbindingen met verschillende haltes vlakbij de school: Korenmarkt, Sint-Jacobs of Zuid.

Klik op Buzzynet om je route te plannen.
Met een Buzzy Pazz van De Lijn geraakt je kind veilig en zelfstandig op school. Ontdek het zelf: test het traject samen uit via 2 gratis sms-tickets.

met de auto

Je kan ook met de auto naar school komen. In de binnenstad Gent volg je de P-route tot “parking reep”. Deze openbare parking ligt onder de tuin van onze school.

DAGVERLOOP

08u25   belsignaal en eventueel rijen
08u30 - 09u20   eerste lesuur
09u20 - 10u10   tweede lesuur
10u10 - 10u25   pauze
10u25 - 11u15   derde lesuur
11u15 - 12u05   vierde lesuur
12u05 - 13u10   pauze (middagactiviteten)
13u15 - 14u05   vijfde lesuur
14u05 - 14u55   zesde lesuur
14u55 - 15u45   zevende lesuur
15u45 - 16u35   achtste lesuur op dinsdag voor sommige richtingen
15u45 - 18u00   avondstudie

KEUKEN

Tijdens de middagpauze kan je dagelijks een gezonde en lekkere warme maaltijd krijgen uit eigen keuken. Hiervoor koop je een maaltijdkaart aan ’s morgens of tijdens de ochtendspeeltijd.
Je kan de menukaart wekelijks bekijken op Smartschool.

Je kan ook je eigen lunchpakket van thuis meebrengen. Een broodje of een drankje kan je aankopen met bonnetjes. Deze koop je ook aan ’s morgens of tijdens de ochtendspeeltijd.

UNIFORM

Door het dragen van een uniform streeft Sint-Bavohumaniora naar soberheid en eenvoud voor alle leerlingen. Leerlingen worden gewaardeerd op basis van talent en innerlijke rijkdom, niet op basis van uiterlijk vertoon. We willen met ons uniform een jarenlange traditie verderzetten en tonen dat we als school een eenheid vormen. Een schooluniform biedt ook heel wat voordelen.

“Je hoeft ’s morgens niet lang na te denken over wat je die dag wil aantrekken.” “Als je de school de eerste dag nog niet goed weet zijn, kun je gewoon de leerlingen in het groen volgen.” “Je kan laten zien aan de anderen dat je bij elkaar hoort, je vormt een eenheid.” “Er wordt minder gepest omdat iedereen min of meer hetzelfde draagt.” “Soms is het saai omdat iedereen dezelfde kleur draagt maar toch heeft iedereen zijn eigen stijl.”

SCHOOLREGLEMENT

Jouw inschrijving als leerling van onze school wordt pas definitief na ondertekening van het schoolreglement.
Het reglement bevat tevens een engagementsverklaring tussen de school en je ouders en ons pedagogisch project.
Een exemplaar van dit uitgebreide document kun je hier raadplegen en downloaden.