Nieuws

Sint-Bavo verdiept zich in kunstmatige intelligentie en klimaatverandering

Sint-Bavo wil dat de leerlingen de steeds meer gedigitaliseerde wereld begrijpen en kunnen participeren aan een maatschappij waarin artificiële intelligentie (AI) een steeds grotere rol speelt. De school stelt dan ook heel graag haar innovatief project ‘Kunstmatige Intelligentie, Klimaatverandering, Stomata: KIKS’ voor.

Sinds begin september wordt vakoverschrijdend en kwalitatief lesmateriaal gecreëerd rond AI voor de derde graad secundair onderwijs. Sint-Bavo krijgt hiervoor onmisbare hulp van UGent, Accenture en Plantentuin Meise. Het materiaal ontstaat parallel aan een lopend wetenschappelijk onderzoek van UGent en Plantentuin Meise.

In het kader van dit project zullen leerlingen aan de slag gaan met Python, biologie, aardrijkskunde en wiskunde; ze zullen zelf een neuraal netwerk bouwen om huidmondjes op bladeren te tellen en onderzoeken wat de link is tussen het aantal huidmondjes en de klimaatverandering.
KIKS is een Smart Education @ Schools project uitgevoerd door Sint-Bavohumaniora, Koninklijk Atheneum Etterbeek, Universiteit Gent, Accenture en Plantentuin Meise met steun van de Vlaamse Overheid en Imec.