Nieuws

Sint-Bavo schittert op robotwedstrijd

De SUMO-robotwedstrijd van UGent en Dwengo was fantastisch. Het deelnemersveld bestond uit leerlingen van middelbare scholen en (oud-)studenten van hogescholen en universiteiten.

We waren goed voorbereid. Joppe Reynaert uit 1STEM ontwierp een knallend logo. Gewapend met een reuzespandoek en team-T-shirts gingen we de strijd aan. In de zaal was het heet. De supporters gingen helemaal uit de bol en de spanning was te snijden.

Onder de deelnemers én supporters spotten we ook oud-leerlingen van Sint-Bavo!

Sint-Bavo verscheen aan de start met 14 robots. Die moesten het helemaal autonoom opnemen tegen de andere robots, soms ook tegen elkaar. Onze robots bleken geduchte tegenstanders voor die uit het hoger onderwijs. De Bulldozer, hesp_met_kaas_in_AZIE, IT Connectivity en TheoTank plaatsten zich voor de tweede ronde. hesp_met_kaas_in_AZIE speelde de gevreesde rookspuwende en signaalabsorberende robot naar huis en stootte zo door naar de finale als enige robot uit het middelbaar. De eerste plaats bij de scholieren was dus al binnen! Silorob-I, de meest elegante en verfijnde robot op de wedstrijd, werd beloond met de publieksprijs.

Jesper, Lucas en Gilles glunderden op het podium met hun welverdiende trofee. Het drie keer herbeginnen aan de bouw van hun robot - soms tot grote ergernis van de leerkrachten - heeft geloond. Het doorzettingsvermogen van deze leerlingen en hun ambitie is lovenswaardig. Het zijn kwaliteiten die we moeten aanmoedigen.

Alle deelnemers aan de robotwedstrijd hebben hun grenzen verlegd. De SUMO-robotwedstrijd is een moeilijke wedstrijd, de bouw van een slimme SUMO-robot is niet van de poes en als beginnende programmeurs aan de slag gaan met grond- en andere sensoren ook niet. Met plezier hebben ze ontelbare middagpauzes, vakantiedagen en andere vrije momenten hieraan besteed. De frustratie was vaak groot, de voldoening groter. De leerkrachten zijn ongelooflijk trots op hen allemaal.

Onze deelnemers uit eerste Latijnse en STEM, tweede STEM  en vijfde jaar WW8:

 

De Bulldozer

Anthony Van den Broecke

Arne Tollenaere

Matteo Jacobs

1STEM, 1Latijn

GET rekt

Maximiliaan Sobry

papa Patrick Sobry

 

2STEM

Aksel

Sebastien Harris

Joren Van Royen

Arjan Aghdasnaseri Zadeh

1STEM

Silorob-1

Silke Van der Schueren

Lobke Van der Schueren

 

2STEM, 5WW8

de jarbot

Jakob Vanbiervliet

Arnaud De Bal

Jan Vandecasteele

1STEM

the MLJ

Christiaens Lukas

Victor Cardon

Dosche Mathieu

1STEM

Kwasimov

Janneke Meert

Muna Mann

Nina Vandezande

1STEM

Jesi

Jef Heulens

Simon Martens

 

2STEM

Robotkiller

Wolf De Mits

Jaak Daemen

 

1STEM

IT Connectivity

Arthur Lenders

Timon Van Meenen

Ilyas El Ouafi

1STEM

hesp_met_kaas_in_AZIE

Jesper Van Bondt

Lucas Van de Velde

Gilles De Neve

2STEM

TheoTank

Kamron Geijsen

Joakim Galle

Nicholas Van Autreve

5WW8

Crackertje

Wolf Dobbelaere

Cees Schuddinck

Zahra El Ouafi

2STEM