Nieuws

Kangoeroewedstrijd

Naar jaarlijkse traditie namen ook dit jaar alle leerlingen van de eerste graad deel aan de kangoeroewedstrijd. Deze laat leerlingen ervaren dat wiskunde op elk niveau heel leuk en uitdagend kan zijn. Even je hersenactiviteit opdrijven voor een aantrekkelijke reken- of denkpuzzel is best wel gezond en een prima belevenis.

De leerlingen worden uitgedaagd met 24 originele reken-, denk- en puzzelvragen. Deze moeten binnen een tijd van 75 minuten opgelost worden. Dit jaar ging de wedstrijd voor het eerst digitaal door.

Wereldwijd nemen meer dan 70 landen en 6 miljoen leerlingen deel aan de kangoeroewedstrijd. In Vlaanderen waren er meer dan
94 000 inschrijvingen waaronder meer dan 30 000 in de eerste graad van het secundair onderwijs! De gemiddelde Vlaamse score van de eerstejaars is 54,4 en van de tweedejaars 61,4 op 120.

Maar liefst 19 van onze leerlingen, waaronder 3 eerstejaars, behaalden een plaats in de top 100 van Oost-Vlaanderen!

- Olajumoke Agboola (1G) en Lotte Rogiers (1H) behaalden 105 en Jacques Dubois (1H) behaalde 102.
- Lowiek Van Meenen (2H) behaalde met 115 de hoogste score van Sint-Bavo, gevolgd door Abel Van de Vijver (2L) met 112 en Lisa De Meyer (2H) met 111. Estela Oriana (2H) en Alexander De Foer (2G) behaalden 110.

Volgende leerlingen behaalden ook een top 100 certificaat van de provincie Oost-Vlaanderen: Oladele Agboola, Manon Suslo, Aurélie Praet, Louise Tack, Lyse Carron, Lore Van Hoecke, Yuma Van Acker, Hanne De Wever, Simon Van Niewenhove, Naomi T’Jampens, Heike Wylin, Thor De Mits, Michiel Devos en Gijbels Elias.

Proficiat aan de winnaars maar ook aan alle deelnemers. We zijn fier op jullie!