aanbod

Derde graad Grieks-Latijn

Waar kies je voor?

Binnen deze richting kan je kiezen voor een pakket met drie of vier uur wiskunde. In het pakket met vier uur wiskunde zit een uur extra wiskunde dat je beter voorbereidt op een aantal richtingen in het hoger onderwijs.

Deze richting zet sterk in op Grieks en Latijn.

In de lessen Grieks bestudeer je de oudste en oorspronkelijkste dichters en denkers van onze Europese cultuur, zoals Homerus en Plato. Je combineert een doorgedreven literatuur- en cultuurstudie met abstracte taalbeheersing, geschiedenis, kunst, psychologie en filosofie.

In de component Latijn krijg je een doorgedreven studie van taal, literatuur, cultuur en filosofie die je grondig voorbereidt op alle vormen van hoger onderwijs. Je leert verbanden zien tussen de oude Europese moedertaal Latijn en moderne talen. Je gaat op zoek naar diepere waarden en betekenis van het heldendicht, poëzie en retorische, juridische en filosofische teksten.

Ben ik een leerling voor dit studiedomein?

Je volgde in het vierde jaar Grieks-Latijn.

Wat nadien?

Slaag je in het zesde jaar ASO aan Sint-Bavohumaniora, dan beschik je over een brede, algemene kennis en ben je getraind op het vlak van leerhouding en studievaardigheden.
Zo ben je als ASO-leerling goed voorbereid op het hoger onderwijs.
Concrete informatie over opleidingen in het hoger onderwijs vind je op www.onderwijskiezer.be.

Contactpersonen

Leerlingenbegeleiding:
Annelies Van Landeghem
annelies.vanlandeghem@sbhg.be
Carine Wille
carine.wille@sbhg.be

CLB-medewerker:
Bert De Block
bert.deblock@vclbgent.be

Meer info?
www.onderwijskiezer.be