aanbod

Tweede graad Moderne talen met Latijn

Waar kies je voor?

Iedereen in de tweede graad krijgt hetzelfde basispakket algemene vorming: godsdienst, aardrijkskunde, geschiedenis, computerwetenschappen, LO en kunstgeschiedenis. Iedereen krijgt ook sociale en economische vorming, geïntegreerd in andere vakken. Daarnaast krijgt iedereen ook - weliswaar variërend in aantal lesuren - Nederlands, Frans, Engels, biologie, chemie, fysica en wiskunde.

Je combineert in de richting Moderne talen een brede algemene vorming met een uitgebreid pakket talen: Nederlands, Frans, Engels en in het vierde jaar ook nog Duits. Daarnaast word je ook nog wegwijs gemaakt in de communicatiewetenschappen.

In deze richting biedt onze school de mogelijkheid om te kiezen tussen drie opties: Moderne talen met een optie Latijn, economie of wetenschappen (met versterking voor de wetenschappen en wiskunde). Het doel van deze opties is om in de derde graad respectievelijk de richting Latijn-moderne talen, Economie-moderne talen of Moderne talen- wetenschappen te volgen. 

Ben ik een leerling voor dit studiedomein?

Heb je een echte talenknobbel? Bist du sprachbegabt? Do you have a knack for languages? As-tu un don pour les langues? Ben je eveneens geïnteresseerd in literatuur en cultuur en vind je het gewoonweg leuk om met taal bezig te zijn veeleer dan met wiskunde of wetenschappen? Dan is deze richting echt iets voor jou.

Deze stevige portie talen wordt nog aangevuld met Latijn.

Kies je voor Latijn? Dan volgde je in het tweede jaar Latijn of Grieks-Latijn en heb je een gezonde belangstelling voor taalkunde en antieke cultuur. Dan ben je leergierig en kan je een hoog les- en leertempo aan.

Wat nadien?

De studierichting bereidt je voor op een richting Taal- en communicatiewetenschappen in de derde graad of de richting Latijn-moderne talen.

Contactpersonen

Leerlingenbegeleider:
Thomas Van de Velde
thomas.vandevelde@sbhg.be

CLB-medewerker:
Bert De Block
bert.deblock@vclbgent.be

Meer info?
www.onderwijskiezer.be