aanbod

Tweede jaar STEM-wetenschappen

Waar kies je voor?

Iedereen in het tweede jaar krijgt 25 uur algemene vorming. Dat is voor alle leerlingen in het 2de jaar hetzelfde pakket. Specifiek in het 2de jaar zijn de vakken economie en mens & samenleving. Deze vakken helpen om een goede studiekeuze te maken in de 2de graad.

Bovenop de algemene vorming kies je voor een basisoptie. Kies je voor de basisoptie STEM-Wetenschappen dan maak je een zeer boeiende keuze. STEM staat voor Science, Technology, Engineering, Mathematics. Je onderzoekt en bestudeert de relatie tussen natuurwetenschappen en het dagelijkse leven. Via uitdagende projecten leer je met behulp van wiskunde, wetenschappen en technologie een maatschappelijk relevant probleem oplossen. Alternatieve energie en drones spreken je aan. Je leert ook digitale informatie en communicatie verstandig gebruiken. Je leert logisch denken, precies werken en probleemoplossende vaardigheden.

In deze optie zijn er 2 uren differentiatie: computerwetenschappen en Frans. Het differentiatie-uur Frans organiseren we klasoverschrijdend volgens de noden van de leerling. De invulling van dit uur kan zowel remediërend als uitdagend zijn.

Ben ik een leerling voor dit studiedomein?

Je bent leergierig en hebt een specifieke interesse voor wiskunde, wetenschappen, technologie, engineering en ICT.

Wat nadien?

De basisoptie STEM-Wetenschappen bereidt je voor op alle richtingen in de 2de graad zonder klassieke talen. Als deze basisoptie aansluit bij je interesses, kan je in de 2de graad op onze school kiezen voor de richting natuurwetenschappen.

Contactpersonen

Leerlingenbegeleiding:
Katelijn Uyttenhove
katelijn.uyttenhove@sbhg.be

CLB-medewerker:
Bert De Block
bert.deblock@vclbgent.be

Meer info?
http://www.onderwijskiezer.be