aanbod

Tweede jaar maatschappij en welzijn

Waar kies je voor?

Iedereen in het tweede jaar krijgt 25 uur algemene vorming. Dat is voor alle leerlingen in het 2de jaar hetzelfde pakket. Specifiek in het 2de jaar zijn de vakken economie en computerwetenschappen.

Binnen het vak computerwetenschappen leer je digitale informatie en communicatie verstandig gebruiken. Je leert logisch denken en probleemoplossend en precies werken. 

Bovenop de algemene vorming kies je voor een basisoptie. Kies je de basisoptie Maatschappij en welzijn, dan maak je een interessante keuze. In deze basisoptie leer je een persoonlijke en gezonde levensstijl ontwikkelen vanuit mens- en natuurwetenschappelijke benadering. Je verwerft inzicht in het sociale gedrag van mensen en maatschappelijke fenomenen. We onderzoeken samen met jou hoe je sociale en communicatieve vaardigheden kan toepassen in verschillende situaties. 

De differentiatie-uren wiskunde en Frans organiseren we klasoverschrijdend volgens de noden van de leerling. De invulling van die 2 uren kan zowel remediërend als uitdagend zijn.

Ben ik een leerling voor dit studiedomein?

Je kan zowel vanuit Moderne, Moderne met STEM als Latijn voor de basisoptie Maatschappij en welzijn kiezen.

Wat nadien?

De basisoptie Maatschappij en welzijn is geen voorafname op de studiekeuze voor de 2de graad. Als de basisoptie Maatschappij en welzijn aansluit bij je interesses en mogelijkheden, kan je op onze school kiezen voor Humane wetenschappen. Ook gezondheids- en welzijnswetenschappen en maatschappij- en welzijnswetenschappen vallen binnen dit interessegebied.

Contactpersonen

Leerlingenbegeleiding:
Katelijn Uyttenhove
katelijn.uyttenhove@sbhg.be

CLB-medewerker:
Bert De Block
bert.deblock@vclbgent.be