aanbod

Tweede jaar Latijn

Waar kies je voor?

Iedereen in het tweede jaar krijgt 25 uur algemene vorming. Dat is voor alle leerlingen in het 2de jaar hetzelfde pakket. Specifiek in het 2de jaar zijn de vakken economie en mens & samenleving. Deze vakken helpen om een goede studiekeuze te maken in de 2de graad.
Bovenop de algemene vorming kies je voor een basisoptie. Kies je voor de basisoptie klassieke talen met Latijn, dan maak je een uitdagende keuze. Omdat je bij de studie van oude talen grondig leert analyseren, verdiep je je taalinzicht en kan je vlot je kennis van de moderne talen uitbreiden. Ook geheugen en tekstbegrip worden verder getraind. In teksten maak je kennis met talrijke legendarische figuren uit de oudheid. In de cultuurlessen komen zowel het dagelijks leven van de Romeinen als de rijke erfenis van Grieken en Etrusken aan bod. Het 5de uur Latijn richten we klasoverschrijdend in volgens de noden van de leerling. De invulling van dit uur kan zowel remediërend als uitdagend zijn.
Binnen de 3 uren differentiatie richten we het vak computerwetenschappen in. Je leert digitale informatie en communicatie verstandig gebruiken. Je leert logisch denken, precies werken en probleemoplossende vaardigheden.
De differentiatie-uren wiskunde en Frans organiseren we klasoverschrijdend volgens de noden van de leerling. Ook hier kan de invulling van die 2 uren zowel remediërend als uitdagend zijn.

Ben ik een leerling voor dit studiedomein?

Je volgde in het eerste jaar Latijn.

Wat nadien?

De basisoptie Latijn bereidt je voor op alle richtingen in de 2de graad, behalve richtingen met Grieks.

Contactpersonen

Leerlingenbegeleiding:
Katelijn Uyttenhove
katelijn.uyttenhove@sbhg.be

CLB-medewerker:
Bert De Block
bert.deblock@vclbgent.be

Meer info?
http://www.onderwijskiezer.be