aanbod

Tweede jaar Grieks-Latijn

Waar kies je voor?

Iedereen in het tweede jaar krijgt 25 uur algemene vorming. Dat is voor alle leerlingen in het 2de jaar hetzelfde pakket. Specifiek in het 2de jaar zijn de vakken economie en mens & samenleving. Deze vakken helpen om een goede studiekeuze te maken in de 2de graad. Daarom bieden wij het aan in het 2de jaar.
Bovenop de algemene vorming kies je voor een basisoptie. Kies je voor de basisoptie klassieke talen met Grieks, dan maak je een zeer veelzijdige en uitdagende keuze.
Via de analyse van twee oude talen verdiep je verder je taalinzicht. Je leert ook de oorsprong van vele hedendaagse wetenschappelijke termen. In teksten maak je kennis met talrijke mythologische en legendarische figuren uit de oudheid. Je ontdekt de gelijkenissen en de verschillen tussen de Griekse en de Romeinse cultuur en tegelijk de onuitwisbare invloed ervan op onze samenleving.

Binnen de 2 uren differentiatie richten we het vak computerwetenschappen in.
Je leert digitale informatie en communicatie verstandig gebruiken. Je leert logisch denken, precies werken en probleemoplossende vaardigheden. Het tweede differentiatie-uur vullen we in met een extra uitdagend uur Grieks.

Ben ik een leerling voor dit studiedomein?

Je volgde in het eerste jaar Latijn.

Wat nadien?

 De basisoptie Grieks-Latijn bereidt je voor op alle richtingen in de 2de graad.

Contactpersonen

Leerlingenbegeleiding:
Katelijn Uyttenhove
katelijn.uyttenhove@sbhg.be

CLB-medewerker:
Bert De Block
bert.deblock@vclbgent.be

Meer info?
http://www.onderwijskiezer.be