aanbod

STEM

Waar kies je voor?

Kies je voor STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) dan maak je een zeer boeiende keuze.
Via uitdagende projecten leer je met behulp van wiskunde, wetenschappen en technologie een maatschappelijk relevant probleem oplossen. Je leert abstract en probleemoplossend denken, observeren en analyseren. 
Je programmeert een zelfgebouwde robot en je ontdekt hoe technologie en wetenschappen bijdragen tot de zorg voor het milieu en de geneeskunde.
Het pakket basisvakken wordt aangevuld met een keuzegedeelte bestaande uit vijf uur STEM-vakken, nl. twee uur wiskunde+ (extra leerstof), twee uur wetenschappelijk project en een uur programmeren.
Kies je voor deze richting dan verwerk je de leerstof van de algemene vakken wiskunde, Nederlands en Frans op kortere tijd.

Voorbeelden projecten: klik hier

 

Ben ik een leerling voor dit studiedomein?

Je behaalde in het zesde leerjaar goede punten voor alle vakken. Je bent leergierig en hebt een specifieke interesse voor wiskunde, wetenschappen en technologie. Hou rekening met het advies dat je bij het eindrapport van de lagere school meekreeg.

Wat nadien?

STEM bereidt je voor op het tweede jaar Moderne Wetenschappen met STEM. Je kan ook overstappen naar een richting zonder STEM of een andere ASO-TSO-KSO-richting.

Contactpersonen

STEM-coördinator
Natacha Gesquière
[email protected]

Leerlingenbegeleiding: 
Nathalie Angelet 
[email protected] 

CLB-medewerker:
Kristin Vandekerckhove
[email protected]

Meer info?
http://www.onderwijskiezer.be/v2/extra/stem.php